X

Cum să faci cafeaua mai tare fără să schimbi cantitatea folosită

Cum să faci cafeaua mai tare fără să schimbi cantitatea folosită. Există două modalități principale prin care cafeaua poate fi tare: nivelul de cofeină și aroma. În timp ce acești factori merg adesea mână în mână, ați putea dori să vă gândiți dacă prioritatea dvs. este aroma mai puternică sau conținutul mai mare de cofeină.

Cum să faci cafeaua mai tare fără să schimbi cantitatea folosită

1. Alegeți boabele perfecte

Boabele de cafea excelente sunt determinate de doi factori principali: tipul boabelor și nivelul de prăjire. Pentru a prepara cea mai puternică cafea, trebuie să acordați atenție ambelor.

Există două tipuri principale de boabe de cafea, Arabica și Robusta. Boabele Arabica, care sunt mai scumpe și mai greu de cultivat, sunt în general considerate a avea cea mai bună aromă și cea mai puțină amărăciune. Boabele Robusta, pe de altă parte, conțin mai multă cofeină, dar au o aromă mai puțin plăcută și mai amară. Pentru cea mai tare cafea, cu cea mai interesantă aromă, căutați boabe de cafea care sunt 100% Arabica.

CITEȘTE ȘI: De ce să NU bei cafea dacă ai gripă sau ești răcit: Cum îți este afectat organismul și mai rău

Dacă conținutul de cofeină este prioritatea dumneavoastră, ați putea căuta boabe care sunt un amestec de Arabica aromată și Robusta bogată în cofeină. Boabele Robusta conțin aproximativ de două ori mai multă cofeină, astfel încât adăugarea lor va crește conținutul general de cofeină al cafelei. Rețineți însă că boabele Robusta au, de asemenea, un gust mai amar, astfel încât este posibil să doriți să schimbați conținutul de cofeină pentru aromă.

Atunci când preparați o ceașcă de cafea tare, este mai probabil ca aromele mai ușoare, precum fructele, ierburile și florile să se piardă. Pentru această utilizare, este posibil să preferați amestecurile de boabe în locul cafelei dintr-o singură origine.

Pentru cea mai puternică aromă de cafea, este posibil să doriți să cumpărați boabe de cafea prăjită neagră. Acestea sunt boabe negre, strălucitoare, adesea acoperite cu uleiuri naturale, care au fost prăjite pentru o perioadă foarte lungă de timp și au o aromă îndrăzneață, afumată. Deși s-ar putea să fiți mai familiarizați cu cafelele espresso, italiene și prăjite franțuzești, există mai multe alte tipuri.

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unor niveluri mai ridicate de cofeină, dar nu vă place cafeaua amară sau prea îndrăzneață, încercați să cumpărați boabe ușor prăjite, care au un pic mai multă cofeină în raport cu volumul lor.

2. Asigurați-vă că cafeaua dvs. este proaspătă

Chiar dacă alegeți o mare varietate de boabe de cafea perfect prăjite, veți pierde o mulțime de arome dacă acestea nu sunt proaspete. Boabele de cafea îmbătrânite conțin încă multă cofeină, dar nu vor avea o aromă puternică.

Pentru a vă asigura că boabele sunt proaspete, trebuie să verificați dacă au fost prăjite și măcinate recent. Boabele de cafea au cel mai bun gust la una până la două săptămâni de la prăjire. După aproximativ o lună, încep să-și piardă cu adevărat aroma. Verificați în pungile de cafea datele de prăjire sau încercați să comandați de la un prăjitor de cafea care prăjește la comandă și expediază boabele imediat. Puteți încerca chiar să vă prăjiți boabele acasă.

O altă modalitate de a vă asigura că cafeaua este proaspătă este să cumpărați boabe întregi și să le măcinați chiar înainte de preparare. Măcinarea doar a cantității de care aveți nevoie în termen de 15 minute de la preparare va asigura o aromă proaspătă și puternică.

CITEȘTE ȘI: Ce să adaugi în cafea pentru ca aceasta să echilibreze glicemia

3. Alege o metodă de preparare excelentă

Puteți face o ceașcă de cafea puternică folosind orice metodă de preparare, dar unele vor fi mai ușoare decât altele. Pentru cea mai puternică și mai concentrată cafea, încercați o mașină de espresso sau un percolator, ambele fiind concepute pentru a împacheta o mulțime de cofeină și aromă într-o ceașcă mică.

4. Luați în considerare mărimea măcinării

Cantitatea de cafea pe care o macinați poate avea un impact mare asupra tăriei cafelei dvs. În timp ce metoda dvs. preferată de preparare va determina în mare măsură cea mai bună dimensiune a măcinării, rețineți că cafeaua măcinată prea grosier poate sfârși prin a fi fără gust și slabă.

Dacă vă macinați boabele prea grosier, acestea pot fi insuficient extrase, ceea ce înseamnă că nu vor transmite suficientă aromă apei care trece prin ele. Pentru o aromă puternică de cafea, va trebui să măcinați boabele mai fin pentru a permite extragerea completă. Dar nu mergeți prea departe: dacă le macinați prea fin, acestea pot ajunge să fie supraextractate, rezultând un gust amar, neplăcut, potrivit actualno.com.

Alegerea unor boabe bune, măcinarea lor bună și alegerea metodei perfecte de preparare a cafelei vă vor ajuta mult să obțineți o ceașcă de cafea puternică. Și cu greu puteți da greș adăugând boabe de cafea suplimentare. Sperăm că aceste cinci sfaturi și trucuri vă ajută să preparați de fiecare dată o cafea puternică și aromată.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro